..

Kékfényszűrős felületkezelés

Mi az Ofotértnél már hosszú évtizedek óta arra törekszünk, hogy minél jobb minőségű szemüvegeket készítsünk vásárlóinknak, így hozzájáruljunk egy jobb életminőséghez. Az a tapasztalatunk, hogy bizonyos helyzetekben kifejezetten előnyös lehet, ha valakinek több szemüvege is van. Főleg igaz ez azokra, akik a mindennapos tevékenységek és a szabadtéri sportolás mellett sokat ülnek számítógép előtt is. A képernyő előtt végzett munka ugyanis speciális terhelésnek teszi ki a szemet, ezért érdemes lehet kékfényszűrős felületkezelésű szemüveget választani.

A számítógépes látás szindróma (Computer Vision Syndrome)

A számítógépes látás szindróma egy kellemetlen tünetegyüttes. Ha azt tapasztalja magán, hogy gyakran fáj a feje, homályosan lát és nehezen fókuszál egy pontra, könnyen lehet, hogy a túl sok képernyőidő viselte meg szemeit. Gyakori tünet még továbbá a kiszáradt, vörös szem és a nyak izmainak begörcsölése, befeszülése.


Mi okozza a számítógépes látás szindrómát?

A fenti tüneteknek több oka is van. Az egyik fő ok, hogy képernyőket nézve mintegy elfelejtünk pislogni, így előbb-utóbb kiszárad a szemünk. Emellett az egy távolságra való fókuszálás miatt a szemlencse akkomodációjáért felelős izmok (a sugártest izmai) is elmacskásodnak. Ezért is ajánlott időnként pihentetni a szemet, és távolabbra fókuszálni.

Ezek mellett említést kell még tennünk a kék fényről. A LED-es kijelzők a természetes fényviszonyokhoz képest jóval több magas energiájú kék fényt bocsátanak ki, ami szintén hozzájárul a fenti tünetekhez.

A megoldás: a kékfényszűrős felületkezelésű lencsék

A mai modern technológia segítségével már szerencsére van megoldás a fenti problémákra. A speciális kékfényszűrős réteggel ellátott lencsék nevükhöz híven kiszűrik ezeket a káros sugarakat, kímélve szemünket. Ha Ön is sokat dolgozik képernyő előtt, érdemes megfontolni egy monitor szemüveg beszerzését. 


Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből:

https://www.ofotert.hu/hu/segitseg/hogyan-vasaroljunk-szemuveget-online


Címkék:

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került