Elfárad a szeme a nap végére? Digitális eszközöket használ órákon át? Van rá megoldásunk.

Relax lencse

Függetlenül attól, hogy szükség van -e látáskorrekcióra, vagy még nincs, minden életkorban közelre nézéskor a sugárizmok aktív működése, összehúzódása biztosítja a szem adott távolsághoz való alkalmazkodását, azaz a közeli tárgyak éleslátását. A digitális eszközök (számítógépek, laptopok, táblagépek, mobiltelefonok stb.) intenzív használata úgynevezett vizuális stresszt eredményezhet a fiatalabb korosztálynál is, mely a sugárizom görcsös összehúzódásának a következménye.

A Relax lencse megfelelő megoldást nyújthat azok számára, akik jellemzően 16-45 évesek, ugyan még nincs szükségük olvasószemüvegre, de gyakran használnak digitális eszközöket, és gondot okoz számukra a fókuszálás. Ennek következtében hamar elfárad a szemük, esetleg szemszárazságot, fejfájást is tapasztalnak.

A Relax lencse lényegesen kényelmesebb viselet, mint egy állandó távoli szemüveg azok számára, akik sokat tanulnak, olvasnak, vagy digitális eszközöket használnak. Csökkentheti a nap végén jelentkező szemfáradási panaszokat, mint például égő, vörös szem.

Blue Filter réteg

Amennyiben mindennapjait hosszú ideig tölti erőteljes fényviszonyok között, és estére elfárad a szeme, próbálja ki Blue Filter (kék-ibolya fény szűrő) szemüveglencse rétegünket, amely megszűri a természetes forrásból származó, a Nap által kibocsájtott kék-ibolya fényt*.
*ISO TR 20772:2018 szabvány szerint

Habár tudományosan még nem alátámasztott, hogy a digitális eszközökből származó kékfénynek negatív élettani hatása volna, elképzelhető, hogy Ön mégis úgy érzi, a monitor fénye megerőlteti a szemét. Ebben az esetben megrendelheti új szemüvegét kék-ibolya szűrő lencsével, amely növelni tudja a személyes komfortérzetét a mindennapjai során.

A kék-ibolya szűrő szemüveglencse réteg azok számára is megoldást nyújt, akiknek egyébként még nem lenne szükségük szemüvegre, hiszen dioptria nélküli szemüveglencse változatban is elkészíthető.

Érdemes gyermekeink kapcsán is gondolnunk erre a lencsére. Már azzal is sokat tehetünk szemeik egészségéért, ha kék-ibolya szűrő lencsével készíttetjük el új szemüvegüket.

Város vagy irányítószám megadása

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került