• A multifokális szemüvegek

Multifokális szemüveg a maximális kényelemért

A multifokális szemüvegek képesek akár több szemüveget helyettesíteni. Legyen szó kedvenc könyvünk olvasásáról, számítógépes munkavégzésről, egy baráti beszélgetésről, vezetésről, színházi előadásról vagy TV nézéséről - a multifokális szemüveglencse garantálja a kristálytiszta látást, zavaró választóvonal nélkül. Tegye még kényelmesebbé mindennapjait ezzel a minden távolságra használható szemüveglencse típussal!

Mi a multifokális szemüveg?

A dioptriás szemüveglencséket különböző csoportokba sorolhatjuk látáskorrekciós hatásuk alapján. Az alábbi három kategóriát különböztethetjük meg:

  • Egyfókuszú: Az egyfókuszú szemüveglencse a legalapvetőbb típus, mely kizárólag egy fókuszponttal rendelkezik. Így tökéletes megoldást jelent az egyszerűbb látásproblémák megoldására, mint például a rövid- és a távollátás.
  • Bifokális (kétfókuszú): Ahogy a neve is sugallja, a bifokális szemüveglencse két fókuszponttal rendelkezik, így egyszerre képes közelre és távolra is megfelelő látást biztosítani. A lencsetípus hátránya, hogy a köztes távolságba nem képes éles képet adni és erős választóvonal látható a lencsék illesztésénél.
  • Kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg: A kiterjesztett látótávolságú olvasószemüveg speciális rugalmas fókuszú lencsével készül, így képes közelre (például olvasáshoz, telefonozáshoz, íráshoz, keresztrejtvény fejtéshez) és a köztes távolságra (például számítógépezés, beszélgetés, festés) is éles képet adni. Ez a modern és komfortos szemüvegtípus akár 4 méterig is használható.
  • Multifokális (többfókuszú): A multifokális szemüveg olyan látáskorrekciós eszköz, amely minden távolságra éles látást biztosít. Ebben fontos szerepet játszik a választóvonal nélküli szemüveglencse. A szemüveg használható szórakozáshoz (olvasás, okoseszköz használat), munkához és hobbitevékenységekhez is (számítógépezés, főzés, barkács tevékenységek, beszélgetés, mozizás).

  • Miért jó a multifokális szemüveglencse?

Miért jó a multifokális szemüveglencse?

A multifokális szemüveglencse számos előnnyel rendelkezik, a következőkben a legfontosabbakat vesszük sorra:

  • Nemcsak közelre és távolra, hanem a köztes távolságra (személyes életterünk) is éles képet ad.
  • Nem kell keresgélni és cserélgetni a különböző szemüvegeket, hiszen a multifokális szemüveg olvasó- és távoli szemüveg is egyben.
  • Nincs benne éles választóvonal, mint a bifokális lencsében, így esztétikus megjelenést biztosít.
  • Nálunk kockázatmentesen vásárolhat a 30 napos kipróbálási garanciánknak köszönhetően.

Gyakori kérdések és válaszok


Kinek javasolt a multifokális szemüveg használata?

A multifokális szemüveg használata kiváló választás azok számára, akik kényelmes, három az egyben megoldást keresnek. Szemben a bifokális szemüveggel, a multifokális szemüveg használata a köztes távolságban is használható, így munkához és beszélgetésekhez is viselhető.

A multifokális szemüveg vezetéshez is használható?

Igen, a multifokális szemüveg vezetéshez és minden egyéb távollátást igénylő feladathoz is használható. Speciális szemüvegkerettel olyan sportokhoz is viselheti, melyek pontos látást és kis mértékű mozgást igényelnek (pl. golf, íjászat, darts).

Elérhető multifokális napszemüveg az Ofotért kínálatában?

Igen, az Ofotért üzleteiben elérhetőek a dioptriás napszemüvegek. A multifokális napszemüveg segítségével nem szükséges napsütéses időben az UV-védelem és az éleslátás között választani.

Okozhat a multifokális szemüveg szédülést?

A multifokális szemüveg megszokása néhány napot vesz igénybe, ez idő alatt enyhe fokú szédülés előfordulhat. Ahhoz, hogy mielőbb hozzászokjon az új szemüveglencséhez, fontos, hogy folyamatosan viselje és kerülje a régi szemüveg használatát.

Tegye komfortosabbá a mindennapjait a multifokális szemüveg segítségével!

Intsen búcsút a folyamatos szemüvegcserélgetésnek és élvezze a maximális kényelmet a multifokális szemüvegeknek köszönhetően! Foglaljon kényelmesen időpontot üzletünkbe, és szakértői kollégáink készséggel segítenek megtalálni a tökéletes szemüveget.

Város vagy irányítószám megadása

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került