Milyen szemüveg illik önhöz?

Az arc formájának megfelelő szemüveg kiválasztása szemüveg vásárláskor a legfontosabb feladat. Meghatározza a szemüveghez fűződő viszonyunkat. Amennyiben sikerül megtalálni a tökéletes szemüvegkeret formát egy életre megkedvelteti velünk szemüvegünket. Mindenki arca más, azonban az itt bemutatott formákról felismerhetjük saját arcunk formáját.

Bemutatjuk a jellemző arcformákat így könnyedén Ön is kiválaszthatja, melyik típusba tartozik. Amennyiben mégsem biztos választásába, kérjük fáradjon be az Önhöz legközelebb eső üzletünkben, ahol optikai szakértő kollegáink készségesen állnak rendelkezésére.

Szív alakú arcforma

A szív alakú arcra jellemző a széles homlok és keskeny áll, amelyhez jó választás lehet bármelyik szemüvegkeret, amely megnyújtja arcformánkat. Fontos, hogy a figyelmet az arc alsó részére irányításuk az arc arányainak kiegyenlítése céljából.

Szerencsés arcforma, szinte bármelyik kerettípus illik hozzá. A macskaszem és a karakteresebb keretek szabadabb, fiatalosabb, a vékonyabb fémkeretes darabok eleganciát kölcsönöznek megjelenésének. Kerülje a világos színű vagy perem nélküli szemüvegtől.

Kerek arcforma

Jellegzetes telt orcájával és lekerekített állával, a kerek arcforma szemüvegkereteinek kiválasztásakor az a cél, hogy minél nagyobb kontúrt hozzunk létre. Annak érdekében, hogy arca keskenyebb és hosszabb legyen, válassza a szögletes, keskeny keretstílusokat. A téglalapszerű és szélesebb keretek kiegyensúlyozzák az arc formáját.

A kerek arcforma fő jellemzője a közel azonos szélességű és magasságú arc, szélesebb arccsont, kerek áll. A keskeny vonalú, szögletes vagy geometrikus formák határozottá teszik az arcát, míg az ovális formák keskenyítik, nyújtják.

Ovális arcforma

Mivel lekerekített áll és homlok jellemzik az ovális arcformát, ezért az arc aránya tökéletesen kiegyensúlyozott lesz. Szerencsés arcforma, hiszen a legtöbb keretforma remekül áll egy ovális arcon, amely általában hosszabb, mint a széles. Ennek a természetes egyensúlynak a megőrzéséhez válasszon ugyanannyira széles vagy kissé szélesebb kereteket, mint az arc legszélesebb része. Vegye figyelembe a „túl méretezett” vagy merész alakzatokat is, például a pilóta formát. Az ovális arc jellemzői a lágyan ívelt, harmonikus arányok.

Szinte bármilyen szemüvegkeret jól áll az ovális arcformához. Különösen jó választású a geometrikus vagy a kerek formák.

Szögletes arcforma

A szögletes arc jellegzetessége, hogy a homloknál szélesebb, az áll felé haladva folyamatosan keskenyedik. Azért, hogy lágyítsuk a szögletes arcforma jellegzetesen erősebb állkapocs vonalát és az meghosszabbítsuk az arcot, válasszunk keskenyebb kereteket, amelyek szélesebbek, mint magasak. Kifejezetten jó választás lehet az ovális és kerek stílusú szemüvegkeretek.

Kerülje kell a szögletes keretstílusokat, amelyek hasonlóak az arc többi részéhez. Sötétebb acetát keretek helyett pedig inkább a vékony profilú fémkereteket válassza. Javasoltak a “macskaszem” formájú, valamint a karakteresebben díszített szemüvegkeretek, mivel azok a szemre vonzzák a tekintetet, optikailag szélesítve az állat és az arccsontot.

Rombusz arcforma

A rombusz formájú arcon a homlok és az állkapocs egyaránt keskeny, míg az arccsont szélesebb. Ez az arcforma a legritkább.

Ügyeljen arra, hogy felhívja a figyelmet a szem területére, kihangsúlyozva azt, mivel ez nagyobb szélességet és egységesebb összképet ad az arcformájának. Keressen olyan stílusú szemüvegkereteket, mint a keret nélküli keretek, a téglalap és az ovális. A macskaszem tipusú szemüvegkeretek kihangsúlyozzák és lágyítják az arccsontját. Kerülje a keskeny kereteket.

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került