Egyfókuszú szemüveglencsék

Egyfókuszú szemüveglencsék

Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből.

Mik azok az egyfókuszú lencsék?

A szemüveglencsék célja az egyénre szabott látáskorrekció. Az egyéni látásprobléma meghatározza, milyen lencsére is lesz szükségünk.

Az egyfókuszú szemüveglencsék a legalapvetőbb típust jelentik. Ezeknek a lencséknek a bifokális és multifokális lencsékkel szemben egyetlen fókuszpontja van, és az egyszerű látási problémákra, azaz a rövidlátásra és a távollátásra (illetve az időskori távollátásra, másnéven presbyopiára) adnak megoldást.

A szem túl közeli vagy távoli fókuszpontját módosítják olyan módon, hogy a szembe érkező fénysugarak immár pont a retinára vetüljenek, így éles kép alakuljon ki.

A hagyományos egyfókuszú szemüveglencsék sajátossága, hogy a dioptria mértéke – azaz a nagyítás foka – a teljes felületen azonos. Ahogyan a neve is utal rá, a fókuszpont kizárólag egy helyen van, így csak arra a meghatározott távolságra biztosít éles képet.

A több szemüveglencsével kapcsolatban itt talál több információt:

https://www.ofotert.hu/hu/blog/szemuveglencse-tipusok-a-hagyomanyostol-es-a-specialis-fajtakig-27

Az Ofotért immár 70 éve szolgálja a magyar emberek látását. Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből:

https://www.ofotert.hu/hu/segitseg/hogyan-vasaroljunk-szemuveget-online


Címkék:

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került