• Kontaktlencse-ápolás

Kontaktlencse-ápolás

Akkor tehet a legtöbbet szeme egészségének megőrzésében, ha mindig optikai üzletben vásárol ápolófolyadékot havi kontaktlencséje tisztítására és szemcseppet szeme hidratálására.

Kontaktlencse felhelyezése

 1. A kontaktlencsét mindig tiszta kézzel fogja meg! Használjon papír kéztörlőt, mert arról nem ragadnak szöszök az ujjaira.
 2. Felhelyezés előtt győződjön meg arról, hogy a lencse sérülésmentes, illetve, hogy nincs-e kifordulva. Helyezze a kontaktlencsét ujjbegyeire. Ha a lencse gömb alakú, akkor nyugodtan felteheti. Ha a pereme kicsit kifelé hajlik, mint egy tányér, akkor fordítsa át. Egyéb esetben kényelmetlen lenne a viselése.
 3. Fokozatosan szoktassa szemét a lencse viseléséhez. Első nap maximum 4 órát hordja, majd mindennap 2 órával növelje az időtartamot, míg eléri az ajánlott napi viselési időt.
 4. Mindig ugyanazzal a szemével kezdje a lencse felhelyezését, így elkerülheti, hogy a kontaktlencsék összekeveredjenek. Azt ajánljuk, hogy először a jobb, majd a bal szemére helyezze fel a lencsét, a rutin kialakulása érdekében. Tartsa szeméhez a lencsét és húzza le az alsó szemhéjat, másik kezével pedig emelje fel szemhéját. Ezután a lencsét rá tudja csúsztatni mutatóujjával szemére. Miután sikerült felhelyezni kontaktlencséjét, pislogjon és mozgassa szemét fentről lefelé.
 5. A megszokást megkönnyíti a műkönny használata. Használja bátran, ha száraznak érzi a szemét a nap végén (pl. monitor előtt, légkondicionált helyiségben). Ha a kontaktlencse kivétele előtt cseppent belőle a szemébe, a lencsét hidratálja vele, és kisebb az esélye annak, hogy elszakad kivételkor.
 6. Az évenkénti kontaktlencse-kontrollvizsgálatok az Ön egészségének megóvását szolgálják. Viselési és ápolási tanácsainkat mindig fontolja meg, és ne sajnálja az időt a kontrollvizsgálatokra. A kontaktlencsét viselők körében előforduló szembetegségek majdnem kizárólag a higiéniás és viselési/ápolási szabályok be nem tartásából adódnak!

Amennyiben további kérdése lenne, keresse fel üzletünket és kollégáink készséggel segítenek Önnek!

Kontaktlencse eltávolítása

 1. A kontaktlencsét mindig tiszta kézzel fogja meg! Használjon papír kéztörlőt, mert arról nem ragadnak szöszök az ujjaira.
 2. Kissé döntse előre fejét és nézzen lefelé. Annak érdekében, hogy ne veszítse el kontaktlencséjét, mikor kiveszi lencséjét, használjon vízszintes tükröt.
 3. Óvatosan vegye ki kontaktlencséjét. Egyik kezével húzza fel szemhéját, másik kezével pedig húzza le alsó szemhéját. Mutatóujjával csúsztassa kontaktlencséjét a szemfehérjére. Ezután ki tudja venni kontaktlencséjét.
 4. Tisztítsa meg ápolófolyadékkal havi cseréjű kontaktlencséjét és helyezze a megfelelő tokba. Napi cseréjű kontaktlencséjét csak dobja ki használat után.
 • Kontaktlencse tisztítása

Kontaktlencse tisztítása

Reggel:

 1. Megmosott kézzel vegye ki a jobb lencsét a tokból, és öblítse le friss folyadékkal. Nézze meg, nincs-e kifordulva, majd tegye fel.
 2. Ezután öntse ki a tokból a maradék folyadékot. Öblítse el a tokot és a kupakját friss ápolófolyadékkal, majd ismételje meg a fenti lépéseket a bal lencsével is.
 3. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja nyitva az ápolófolyadék flakonját! Az ápolófolyadékot nem szabad a szembe cseppenteni! Szeme hidratálására a szemcsepp alkalmas. Reggel mindig meg kell szárítani a tokot a szabad levegőn, miután kivette belőle a lencsét (Tegye például egy papírtörlőre lefordítva).

Este:

 1. Megmosott kezével vegye ki először a jobb lencsét. Majd óvatosan dörzsölje át mindkét oldalát pár csepp friss folyadékkal kb. 10 másodpercig, hogy fellazítsa a napközben rárakódott szennyeződéseket. Ezután öblítse le kevés ápolófolyadékkal.
 2. A lencse kivétele után a megtisztított lencsét helyezze a friss ápolófolyadékkal feltöltött tokba, homorú oldalával felfelé, úgy, ahogyan egy tányért teszünk az asztalra. Így tudja a folyadék teljesen körülvenni a lencsét, és fertőtleníteni azt. Győződjön meg arról, hogy a lencsét teljesen ellepi a folyadék, majd csavarja rá a kupakot. Ismételje meg a fenti lépéseket a bal lencsével is.
 3. Hagyja a lencséket minimum 6 órát (vagy egész éjszaka) a folyadékban, mert a teljes fertőtlenítéshez ennyi idő szükséges.

Amennyiben további kérdése lenne, keresse fel üzletünket és kollégáink készséggel segítenek Önnek!

További tanácsainkra
Város vagy irányítószám megadása

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került