Napi kontaktlencsék: Téli alkalmakhoz

Napi kontaktlencsék: Téli alkalmakhoz

Nem vagyunk egyedül, ha a téli hidegben legszívesebben mi is téli álmot aludnánk. Bekuckóznánk egy jó meleg takaró alá egy forró teával és csak filmeznénk, pihennénk az otthon melegében. Azonban akadnak olyan teendők, sportolási és szórakozási lehetőségek, amelyeket kontaktlencsével télen is kihasználhatunk. Kapjuk fel a csizmát, sapkát, sálat és vágjunk neki napi kontaktlencsében! Ha fontos számunkra a kényelem, a praktikusság, a napi kontaktlencsék komfortos megoldást nyújtanak. Szánkózás és korcsolyázás közben aktívan mozgunk, csúszunk, fékezünk, nem kell közben szeretett szemüvegünket féltenünk. Síelés és snowboardozáshoz felvehetünk sisakot is, kontaktlencsével biztonságban, kényelmesen viselhetjük.

Napi kontaktlencsék típusai, tulajdonságai és előnyei

Többféle napi kontaktlencse közül választhatunk. Ezeknek a legfőbb előnye, hogy alkalmanként használhatók, nem szükséges őket tisztítani, hiszen használat után kidobjuk. Így mindig új, friss és steril kontaktlencsét viselhet. A Napi kontaktlencse nem csak szemüvegviselőknek ideális választás, rendszeresen viselhető, ha mindig újat használunk. Havi kontaktlencse viselőknek is jól jöhet, mint tartalék lencse.

Milyen napi kontaktlencsék közül választhatok?

iWear Fresh

Hidrogél típusú napi kontaktlencse. Szemünk természetes módon könnyt termel, hogy hidratáljon és elkerüljük a kiszáradást, szemirritációt. Az iWeart Fresh napi kontaktlencse speciális anyagok és technológia által úgy lett kialakítva, hogy hidratálja a szemet a nagyobb kényelem és frissesség érdekében egész nap.

iWear Activ

Szilikon hidrogél típusú napi, eldobható kontaktlencse. Az egész család számára elérhető, a 40 év alattiaknak szférikus, a 40 év felettieknek multifokális változatban. Oxigénáteresztő képességénél fogva segíti szemünk egészségének megőrzését. Szemüvegviselőknek ideális választás, ha időnként a téli családi kirándulás, sportolás, például futás közben komfortosabb megoldásra vágynak. Védi szemünket az UV sugárzás ellen. Azonban fontos szem előtt tartanunk, hogy szemünknek csak azt a részét tudja védeni, melyet a lencse fed. A teljeskörű védelem érdekében lencsénk mellé javasolt napszemüveget viselnünk. Kontaktlencse mellett könnyen hordhatunk egy praktikus, UV védelemmel ellátott napszemüveget bárhol, bármikor. Akár egész évben is, hiszen ne feledjük, télen is érdemes odafigyelnünk és megóvnunk szemünk egészségét a nap káros sugaraitól.

iWear Harmony

Prémium minőségű szilikon-hidrogél típusú napi kontaktlencse. Jó oxigén áteresztő képességű lencse, mely megköti a vízmolekulákat, ezáltal nedvesíti szemünket a nap folyamán. UV szűrős, segít megvédeni szemünknek azt a részét az UV sugaraktól, melyet a kontaktlencse fed. Szférikus és tórikus változatban is elérhető. A Tórikus (cilinderes) kontaktlencsék akkor lehetnek számunkra alkalmasak, ha olvasás közben gyakran tévesztjük a betűket számokat, kevésbé látjuk a széleket, formákat anélkül, hogy bármilyen eszköz használnánk látásproblémánkra. Ilyenkor azt feltételezhetjük, hogy szemünk cilinderes, melyet szakértő kollégánk egy látásvizsgálat alkalmával tud megerősíteni. Ez csupán egy speciális fénytörési hiba, melyet tórikus kontaktlencsével korrigálhatunk.

Ha kérdése van a napi kontaktlencsékkel kapcsolatban vagy segítségre lenne szüksége a kiválasztásban, keresse fel bármelyik Ofotért üzletünket!

A kontaktlencse kiválasztásához foglaljon időpontot látásvizsgálatra online és szakértő kollégáink segítségével kipróbálhatja a kontaktlencsét és használatára is megtanítják. A kontaktlencse-vizsgálatról és próba folyamatáról itt olvashat.

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került