Szemüvegkeretek

Szemüvegkeretek

Szemüveget ideális esetben jó pár évre vásárol az ember. Ezért nagyon nem mindegy, hogy mennyire leszünk elégedettek a kiválasztott kerettel, ugyanis a keret lesz az, amely meghatározza a stílusunkat, megjelenésünket. Milyen fő típusok közül választhatunk, és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Blogposztunkból megtudhatja!

A szemüvegkeretek típusai

A szemüvegkereteknek összességében három fő típusát különíthetjük el, a teljes kereteket, a damilos kereteket és a fúrt kereteket.

A teljes keretek az egész lencsét körülölelik. Stabilak, megbízhatók, és rengetegféle kivitelben kaphatók. Nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb típust jelentik!

A damilos keretek esetén a keret csupán a lencse egy részét fogja körbe, a többi részen egy úgynevezett nútba illesztett damil tartja a helyén. A damilos keretek könnyedebb, visszafogottabb hatást keltenek. 

A fúrt keretek vagy más néven keret nélküli szemüvegek esetén a keret csupán az orrészből, illetve a szárakból áll. Rendkívül elegáns, letisztult megjelenést kölcsönözhetnek viselőjüknek.

Műanyag vagy fém keret?

Ma már mindkét anyagtípusból kiváló minőségű termékek elérhetők. A fém keretek előnye, hogy könnyebben javíthatók, míg a műanyag keretek alkalmasabbak lehetnek erősebb dioptria és nagyobb lencsevastagság esetén.

Milyen forma illik az arcomhoz?

Az arcformánk nagymértékben meghatározza, milyen keret fog jól állni. A lényeg az, hogy a kiválasztott szemüveg minél jobban illeszkedjen arcunkhoz, és ellenpontozza, kiegészítse a vonásainkat. A kerek arcúaknak tehát inkább szögletes modelleket szoktak ajánlani, amelyek kissé „összeszűkitik” az arcot. A hosszúkás, szögletes arcformához pedig inkább a kerek keretek illeszkednek a legharmonikusabban. A legszerencsésebbek azok, akik ovális arcformával rendelkeznek, nekik ugyanis kifejezetten sokféle keret passzolhat az arcukhoz.

Az arcformákhoz illő tökéletes szemüvegekről itt írtunk bővebben: https://www.ofotert.hu/hu/segitseg/arcformak

Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből:

https://www.ofotert.hu/hu/segitseg/hogyan-vasaroljunk-szemuveget-online


További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került