A progresszív lencse előnyei és hátrányai

A progresszív lencse előnyei és hátrányai

A progresszív lencse segítségével egyszerre korrigálható a közeli és távoli látás. Így egy eszközzel akár több szemüveg is kiváltható. Cikkünkben bemutatjuk, mit érdemes tudni a progresszív lencséről!

Mi a progresszív lencse jelentése?

A vásárlás előtt megfontolandó szempontok ismertetése előtt fontos megismerni, mi a progresszív lencse jelentése. A speciális szemüveglencse több dioptriát kombinál, ezzel a természeteshez hasonló látásélményt nyújt. A progresszív lencse általában 3 részre osztható:

  • A felső szegmens a távoli éles látást teszi lehetővé. Ez a rész segít vezetéskor, színházi előadás során vagy mozifilm nézésekor.
  • A középső rész az 1-3 méternyi távolságban lévő tárgyak éles látását teszi lehetővé. Ez a lencse rész segít abban, hogy munka közben hunyorgás nélkül láthassuk a kijelzőt és egy baráti beszélgetésnél élesen láthassuk a másik személy arcát.
  • Végül pedig az alsó rész, amely abban segít, hogy olvasáskor vagy egy okostelefon használatakor el tudjuk olvasni a szöveget.


Multifokális vs. progresszív lencse: van bármi különbség?

A multifokális és progresszív lencse megnevezés ugyanarra az eszközre utal. A kifejezések egymás szinonimái, nincs különbség köztük. Érdekesség, hogy nem csupán szemüveg, de akár multifokális kontaktlencse is beszerezhető. Ha jobban kedveli a láthatatlan látáskorrekciós megoldásokat, akkor tegyen próbát a multifokális kontaktlencsével.

Miért érdemes a progresszív lencse mellett dönteni?

1. A progresszív lencse látómező fokozatosan változik

Az egyik legfontosabb előny, hogy a progresszív lencse látómező fokozatosan változik. Szemben a bifokális lencsével, ahol a két látómező között nincs átmenet, a progresszív lencséknél fokozatos a változás. Így használat közben nem észrevehető fókuszváltáskor az eltérő dioptria.


2. Minden távolságra éles képet biztosít

A multifokális lencse segítségével cserélgetés nélkül élvezhető a közel-, közép- és távollátás. Használata közben nem szükséges fel-alá pillangatni, mint a bifokális szemüvegeknél. Így praktikus és kényelmes megoldást nyújt látásproblémájára.


3. Nincs a bifokális lencséhez hasonló erős vonal középen

További fontos előny, hogy a progresszív szemüveg közepén nem található használat közben észlelhető zavaró vonal. Ez még inkább segíti a természetes látásélmény elérését. Válassza a progresszív lencsét, amennyiben az egészségessel közel megegyező látásélmény elérésére törekszik!


4. Magasabb kényelmi fokot biztosít, mint több szemüveg használata

Jelenleg több szemüveget használ a mindennapok során? Ha szeretne olvasáshoz, vezetéshez, munkához és sportoláshoz is egy praktikus és univerzális darabot használni, akkor tegyen próbát a progresszív lencsével.

6. Elkerülhető vele a bifokális lencsére jellemző látómezők közötti zavaró ugrálás

Tapasztalta már bifokális lencse viselésekor a látómezők közötti váltásnál a kellemetlen “ugráló” jelenséget? Mivel a bifokális lencsénél nincs fokozatos átmenet, így a fókuszváltás közeli és távoli tárgyak között természetellenes lehet. Ez a kellemetlenség progresszív lencse használatával elkerülhető. 


7. Akár jelentős összeg is megtakarítható vele

Bár a bekerülési összeg magasabb, de mivel képes kiváltani akár 2-3 szemüveget is, így akár jelentős összeget is megtakaríthat a progresszív szemüveg választásával.


8. Az egyéni igényeire szabhatja

Speciális látás korrekciós elvárásai vannak? Dioptriás napszemüveget szeretne vásárolni? Esetleg kékfény szűrő réteggel akarja kiegészíteni a kiszemelt modellt? A kínálatunkban található szemüvegek mindegyike elérhető az egyéni igényeire szabott progresszív lencsével!

9. Bárki számára megszokható napokon belül 

Fontos tudni, hogy a progresszív szemüvegek megszokásához általában 1-7 nap szükséges. A kezdetekben szokatlan lehet az új lencse, azonban rövid időn belül enyhül, míg végül megszűnik a diszkomfort érzés.

Amennyiben mégsem sikerül megszokni, éljen a 30 napos progresszív szemüveglencse kipróbálási garanciával! Ha nem sikerült hozzászokni a megvásárolt szemüvegkeretében lévő multifokális lencséket a szemüveg átvételétől (vásárlástól) számított 30 napon belül kérésének megfelelő típusú lencsékre cseréljük, a multifokális lencsékért fizetett összeg keretén belül.


Melyik a legjobb progresszív lencse számomra?

A legjobb progresszív lencse minden esetben az egyéni igényeknek megfelelő darab. Ahhoz, hogy ezt megtalálhassa, érdemes látásvizsgálaton részt venni. A fájdalom- és akár díjmentes vizsgálat során egy optometrista szakember ellenőrzi látását. Ez alapján képes megállapítani, milyen progresszív lencse jelenti a legjobb döntést.


Milyen érvek szólhatnak a progresszív szemüveg ellen?

A progresszív szemüvegek ára magasabb, így nagyobb kezdeti beruházást jelent. Ez a legfontosabb és leggyakrabban említett ellenérv. Azonban, ahogy fentebb kifejtettük, a progresszív lencsével több szemüveg helyettesíthető, így gyakran végsősoron anyagilag is kedvezőbb a korszerű lencse.

Tekintse meg a szemüvegeket!

Város vagy irányítószám megadása

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került