Éles látás 40 év felett multifokális kontaktlencsével.

Éles látás 40 év felett multifokális kontaktlencsével.

Tényleg nem csak egy szemüveggel láthatunk élesen? Mitől más egy multifokális kontaktlencse, mint egy szemüveg?

40 éves kor felett látásunk az évek múlásával már nem olyan, mint fiatalkorunkban. Megtapasztaljuk azt az érzést, hogy nem látjuk elég élesen kedvenc könyvünk sorait, nehézséget okoz számunkra, hogy a boltban elolvassuk a termékek árát a polc oldalán. Utazás közben nem vagyunk biztosak abban, hogy a tőlünk pár méterre lévő buszra vajon milyen szám van kiírva, vagy épp munkánk közben a folyosó végéről nem látjuk elég élesen ki szólított meg minket.


Ezekre az alkalmakra szemüvegesként elővennénk gyorsan az olvasó vagy távoli szemüvegünket. Persze csak abban az esetben, ha épp nálunk van. Ebben a korban kezdjük meg szemüvegjeink cserélgetését.


40 éves kor felett multifokális kontaktlencsével ugyanolyan élesen láthatjuk a közeli, távoli és köztes távolságra lévő tárgyakat.


A multifokális kontaktlencsék kialakítása hasonló, mint a multifokális szemüveglencséké, vagyis nincs éles választóvonal a dioptriák között. A multifokális kontaktlencsékben a dioptriák koncentrikus körben helyezkednek el, így mindig a megfelelő dioptriával nézhetünk a különböző távolságokra. Így ezek a kontaktlencsék minden távolságra éles látást biztosítanak a mindennapjaink során.

Hogyan lehetünk kontaktlencse viselők?


Ahhoz, hogy kontaktlencse viselővé váljunk először egy látásvizsgálaton szükséges részt vennünk. A látásvizsgálatot az Ofotért üzleteiben szakértő optometristák végzik, csupán 15-20 perc alatt akár és nem jár fájdalommal. Van lehetőségünk előre időpontot foglalni látásvizsgálatra online, így elkerülhetjük a várakozást. Ha a vizsgálat után megállapítják, hogy szemünk alkalmas kontaktlencse viselésére, akkor kipróbálhatjuk a multifokális kontaktlencsét az üzletben. A kontaktlencse illesztés és betanítás során pedig segítenek elsajátítani a használatának, tisztításának alapjait is.

A látásvizsgálatról és kontaktlencse próbáról bővebben itt olvashatunk.

Házhoz rendelhetem multifokális kontaktlencsémet?


Multifokális kontaktlencsét ingyen házhoz szállítják nekünk a kontaktlencse előfizetés keretében. Azonban nem csak azt a kényelmet biztosítja számunkra, hogy ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy megkapjuk kontaktlencsénk, hanem kedvezményesebb is számunkra. Az első évben akár 30%, a második évtől garantált 25% kedvezménnyel vásárolhatjuk meg a kontaktlencsét. Nem kell előre több hónapnyi lencsét felhalmoznunk, mindig csak az adott hónapban használt lencséért fizetünk.

Multifokális kontaktlencsénkre az Ofotért üzleteiben fizethetünk elő. További részleteket pedig itt találunk.

Milyen multifokális kontaktlencsék közül válaszhatunk?


iWear Activ Presbyopia

Napi cseréjű, szilikon-hidrogél típusú multifokális kontaktlencse. A napi cseréjű kontaktlencsék előnye, hogy mindig új kontaktlencsét viselhetünk. Nem kell tisztítanunk ápolófolyadékkal, hiszen használat után kidobjuk. Az iWear Activ kontaktlencséket úgy fejlesztették ki, hogy a mindennapi tevékenységeink, munka, sportolás közben szinte megfeledkezzünk arról, hogy kontaktlencsét viselünk. Az iWear Activ multifokális változata minden távolságra éles látás biztosíthat számunkra. Magas oxigén áteresztő képességű, UV védelemmel van ellátva. Ezáltal megvédhetjük szemünket a nap káros sugarainak hatásaitól. Azonban fontos tudunk, hogy szemünknek így csak azt a részét védi, melyet a kontaktlencse fed. A teljes védelem érdekében javasolt napszemüveget is viselnünk.

iWear Oxygen Presbyopia

Havi cseréjű prémium szilikon-hidrogél típusú multifokális kontaktlencse. Természetes nedvesen tartó és oxigén áteresztő tulajdonságánál fogva egyéb felületkezelés és bevonatok nélkül kényelmesen viselhetjük akár egész nap. Rugalmasan illeszkedik szemünk felületéhez és kialakítása révén biztosítja számunkra, hogy közelre, távolra és köztes távolságra is jól láthassunk. A havi cseréjű kontaktlencsék egyik legfőbb előnye, hogy hosszabb ideig hordhatjuk. Azonban fontos betartanunk a tisztítási és higiéniai javaslatokat és megfelelő ápolófolyadékot választanunk. Az iWear Oxygen Presbyopia típusú multifokális kontaktlencsét leginkább iWear típusú ápolófolyadékkal tudjuk megtisztítani a napközben lencsékre rakódott szennyeződésektől. Ezek az ápolófolyadékok kifejezetten iWear kontaktlencsékhez lettek kifejlesztve. A kontaktlencsék ápolása nem tart sokáig és egyszerű, pár lépésben elvégezhetjük. Az iWear ápolófolyadékok nem csak fertőtlenítik, hanem segítik megőrizni kontaktlencsék nedvességtartalmát is. Ha napközben mégis kicsit száraz érzést tapasztalunk, megfájdul a fejünk vagy szemünk, akkor használjunk szemcseppet vagy más néven műkönnyet. A szemcseppek pótolják számunkra a hiányzó műkönnyet és serkentik a könnytermelést. Multifokális kontaktlencsénkhez leginkább alkalmas ápolófolyadékot és szemcseppet segítenek kiválasztani számunkra az Ofotért üzleteiben.

iWear Oxygen Astigmatism Presbyopia

Havi cseréjű multifokális kontaktlencse, mely megába foglalja az iWear Oxygen Presbyopia előnyeit, valamint azoknak lett kifejlesztve, akiknek cilinderes kontaktlencsére van szüksége. A cilinder szemünk speciális fénytörési hibája. Ilyenkor előfordul velünk, hogy sokszor tévesztjük a betűket, nem látunk elég kontrasztosan olvasás közben. Azonban ezen a könnyen tud segíteni az iWear Oxygen Astigmatism Presbyopia típusú multifokális kontaktlencse, az által, hogy korrigálja fénytörési hibánkat. Élesebben láthatunk vele.

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került