Polarizált lencse

Polarizált lencse

Szembesült már azzal, hogy a vakító és visszatükröződő napfény zavarja a szemeit még akkor is, hogyha napszemüveget visel? Tapasztalta már ennek hátrányát sporttevékenység vagy vezetés közben? Ha mindkét kérdésre igennel válaszolt, akkor itt az idő, hogy megismerkedjen a polarizált lencsével!

A polarizációról és a polarizált lencséről

A polarizált napszemüveglencse működését a polarizáció jelenségén keresztül lehet megérteni, ami nem más, mint a fény visszatükröződése egy sík felületről. Az ilyenkor tapasztalható káprázás általában az útról, vízről, hóról visszaverődő fény miatt alakul ki, és számtalan kellemetlenséget okozhat.

Hátterében az áll, hogy amíg a természetes fénysugarak – amiket elektromos töltések alkotnak –, a rezgő mozgás következtében előre és hátra mozognak, addig az egyenletes felszínt érő, ezáltal polarizált fény egyirányúvá, így pedig erőteljesebbé válik. Ez az irányváltozás eredményezi végül a fénysugár intenzitásának megnövekedését.

A polarizált lencse működése

Síelés, golfozás, horgászat, autóvezetés: ha ezekre a tevékenységekre (vagy legalább egy részükre) azonnal felcsillant a szeme, akkor bizony a polarizált napszemüveg Ön számára is nagyszerű választás lehet – mondjuk is, hogy miért!

A felsorolt tevékenységek csak egy szeletét képezik mindannak, ami közben zavaró lehet a vakító vagy visszatükröződő fény. Ebben elsősorban a polarizált lencsék nyújtanak segítséget, amik egy plusz védőréteggel rendelkeznek. Az átlátszó, vékony polarizált réteg ugyanis olyan kémiai anyagok összessége (például mikroszkopikus kristályok és szulfát alapú anyagok keveréke), ami a vertikális irányú fénysugarakat átengedi, a vízszintesen tükröződőket pedig kiszűri. Ennek köszönhetően megszűnik a véget nem érő hunyorgás, az irritáló csillogás, és végre kezdetét veheti a jól megérdemelt aktív pihenés.

A polarizált réteg sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy dioptria nélküli és dioptriás szemüveglencsére is választható.

5 ok, amiért a polarizált lencse kiváló választás

Amikor egy napszemüveg polarizált réteggel van ellátva, az sok pozitívumot jelent a szem egészségére nézve. A polarizált lencsék jó választásnak minősülnek, mert:

  1. a függőleges tengellyel kialakított szűrőjüknek köszönhetően megnövelik és javítják a kontrasztértéket, és élesebb, tisztább képet biztosítanak.
  2. megszüntetik a látási nehézségeket, segítenek a szemek tehermentesítésében.
  3. maximális védelmet szolgáltatnak az UV-A és UV-B sugárzással szemben.
  4. tökéletes megoldásként funkcionálnak a fényérzékenységben szenvedők számára.
  5. használatukkal a látás során a színek sokkal élénkebbé válnak.

Az Ofotért kínálata csak Önre vár

Szemüvegek és napszemüvegek között válogatni mindig csak saját igényeink mentén érdemes. Ha nem tudja pontosan, hogy melyik szemüveg lenne az ideális, akkor kérje szakember véleményét az egyik üzletünkben! A lehetőségek mérlegelésében segítséget nyújthat az Ofotért online kínálata is, ahol a különböző szűrők segítségével ki tudja választani az Önnek megfelelő lencsét és szemüveget.

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került