Kontaktlencse-vizsgálat és kontaktlencsepróba

Kontaktlencse-vizsgálat és kontaktlencsepróba

Hogyan lehetünk kontaktlencse-viselők? Van lehetőség arra, hogy kipróbáljuk a kontaktlencsét?

Az éles látás alapvető dolog mindennapi életünkhöz. Éppen ezért sokan már kisgyermekként megtapasztaltuk azt az élményt, amikor egy iskolai vizsgálat során, amit kicsit izgulva ültünk végig, lemérték a súlyunkat, magasságunkat és megvizsgálták látásunk. Jó messzire állítottak egy úgy nevezett visus táblától, melyen a különböző sorokban egyre kisebb betűket kellett elolvasnunk. Talán kicsit nevetve emlékszünk vissza azokra a pillanatokra, amikor már a várakozás során próbáltuk előre betanulni a betűket, hogy majd egyik szemünket letakarva tökéletesen visszamondjuk.


A látásvizsgálat életünket kísérve felnőtt korunkban sem elhanyagolható. Egy optikai szaküzletben pedig professzionális eszközök mellett végezhetjük.


Látásunk romlása nem egyik pillanatról a másikra történik. Fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki. Van, akiknél kisgyermekkorban észreveszik, mikor az iskolában kevésbé látja a táblán vagy a könyvben a betűket. Sokan vagyunk, akiknél pedig a korunk múlásával természetesen módon alakul ki a látásprobléma.

Kontaktlencse-vizsgálat és -látásvizsgálat

Az időnkénti rendszeres látásvizsgálat azért fontos, mert ezáltal a szakértők minél előbb észlelni tudják az elváltozásokat. A látás javításán kívül különösen a gyerekek vagy szépkorúak esetében segíthet a cukorbetegség, magasvérnyomás és egyéb látásproblémákat okozó elváltozások felismerésében. A látásvizsgálat gyorsan, 15-20 perc alatt elvégezhető és nem jár fájdalommal. Szakértő optometristáink professzionális berendezésekkel dolgoznak. Ha kontaktlencsét szeretnénk vagy ha még nem döntöttünk a kontaktlencse és szemüveg között, először részt kell vennünk a látásvizsgálaton.


Látásvizsgálatra egyszerűen időpontot foglalhat online üzleteink egyikébe.


A látásvizsgálat során ellenőrzik, mennyire látunk élesen a különböző távolságokra. Megnézik, hogy sérült-e a szemünk, van-e bármi elváltozás a szem felszínén, alkalmas-e kontaktlencse viselésére. Felmérik a szokásainkat, beszélgetnek velünk arról, hogy milyen alkalmak esetén szeretnénk kontaktlencsét viselni, illetve milyen rendszerességgel. A szokásaink és a rendszeresség alapján tudjuk eldönteni, hogy napi vagy havi kontaktlencsét szeretnénk-e majd használni. Meghatározzák a szükséges dioptriát szemüvegre, a szemüveg dioptriájából kiindulva pedig kikalkulálják az Ön számára megfelelő kontaktlencse típust.