Multifokális szemüveg az ünnepek fényében

Multifokális szemüveg az ünnepek fényében

Mit is jelent szemüvegesnek lenni? Vajon le kell mondanunk arról, hogy mindenhova tökéletesen lássunk? A válaszunk nem!

70 éve ismerjük és megértjük a szemüvegeseket, tudjuk, milyen érzés az, amikor már nem látunk minden távolságra tökéletesen. Van egy kor, ami felett az ember szinte biztosan szemüvegessé válik, valamikor 40-50 év felett, ekkor elkerülhetetlen lesz az olvasószemüveg. Az, akinek idáig csak távoli szemüvege volt, szembesül a problémával, hogy már nem egy, hanem két szemüvegre is szüksége van egyszerre, és megkezdődik a szemüvegek cserélgetése. A multifokális szemüveg jelenti a megoldást erre a problémára, és általa véget vethet a szemüvegek cserélgetésének!


Nézzünk néhány példát aktuálisan a télből ihletet merítve, hogy jobban megértsük a multifokális szemüveg szükségét.


Vannak azok az örök fiatal nagyszülők, akik az éveiket meghazudtolva állnak helyt az élet minden területén, besegítve az unokák körüli teendőkben, dolgoznak mellette, de kedvenc időtöltésüknek is teret engednek, és falják esténként a könyveket. Ismerjük őket ugye, akik egyszerre szemmel képesek tartani a rotyogó ünnepi ételt, a háttérben szaladgáló unokát, és közben mobilon csetelnek a barátnőikkel a legújabb receptet megvitatva?


Vagy nézzük a fiatalabbakat. 50 éves családapa siet a boltba, hogy beszerezze a család karácsonyi ajándékát a bevásárlólistáról, amit a felesége írt össze neki. Egyszerre olvasni a listát, keresgélni a polcokon az ajándéknak valót, és messziről kiszúrni egy eladót, aki a segítségére lehet, hát nem könnyű feladat.


A 45 éves kolléganő is könnyen elboldogul az irodában, utolsó simításokat végzi a karácsonyi irodai dekoráción a recepciós pultnál, közben elolvas egy-két email-t még, és mosolyogva fogadja az irodába érkezőket az ünnepek előtti utolsó munkanapokon.


Mi a közös ezekben az emberekben? A multifokális szemüvegük, amivel tökéltesen látnak minden távolságra.


A lencse felső részébe kerülnek becsiszolásra a távoli látást segítő, középre a köztes dioptriák (amivel pl. tökéletesen jól látjuk a monitort, vagy akár a tűzhelyen készülő ételt), és alul az olvasáshoz szükséges dioptriák. Mindezek egy szemüvegben. Így vége a szemüvegek cserélgetésének, és keresgélésének is! Hiszen hány olyan helyzetet ismerünk 40 év felett, amikor a távoli szemüvegünkkel pl. egy üzletbe lépve keresnünk kell a táskánkban az olvasószemüvegünket, hogy el tudjuk olvasni a címkéken lévő kisebb betűket is, nehogy például gluténmentes liszt helyett finomlisztből készítsük a karácsonyi bejglit a gluténérzékeny unokatestvérnek.


A multifokális szemüveg segítségére lesz az ünnepek alatt, hogy minden pillanatot tökéletesen lásson és azt követően is a hétköznapokban, hogy észrevegye a benne rejlő apróbb szépségeket is, bármilyen távolságra is vannak!

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került