Párataszító szemüveglencse

Párataszító szemüveglencse

Itt a tél, sokan szeretjük, örülünk neki, hiszen az év legszebb ünnepe közeledik. Milyen jó lenne, ha nem maradnánk le egyetlen pillanatról sem a bepárásodott szemüvegünk miatt! Jó hír, hogy az Ofotértben erre is van megoldásunk. Cikkünkben a párataszító réteggel rendelkező lencse előnyeit vesszük górcső alá.

Sok élethelyzetben előfordul, hogy hidegből a melegbe lépve akár percek is eltelhetnek, míg újra látunk a bepárásodott lencséink miatt. Úgy tűnhet, csak két választásunk van: vagy megvárjuk, míg magától elillan a pára a szemüvegünkről, vagy levesszük, megkeressük a törlőkendőt a szemüvegtokban, és hosszasan törölgetjük. Egyik sem a legkényelmesebb megoldás. Sorolhatnánk azokat helyzeteket, amikor a hideg és a szemüvegünk tréfát űz velünk.

A fontos pillanatok mellett ugyanakkor ott vannak a hétköznapi pillanatok is, például amikor a pékségbe lépve nem ismerjük fel a szomszédot, aki épp akkor távozik kifelé, ezért nem köszönünk neki. Ezek a helyzetek már nem csak arról szólnak, hogy lemaradunk a fontos dolgokról, hanem arról is, hogy esetleg olyan helyzetekbe keveredünk, ami érdekesen veheti ki magát, mi pedig még észre sem vesszük.

Mi okozza a párásodást?

A páraképződés egy fizikai folyamat, ami akkor jön létre, ha meleg és páradús levegő - akár boltban vagy otthonunkban -  találkozik egy hideg(ebb) felülettel; a téli levegőn kihűlt szemüveglencsénkkel.

Az interneten számos cikket lehet olvasni, ahol a szemüveg párátlanítására házi módszereket és praktikákat javasolnak. Vannak, akik szappanos bevonatot, mások mosogatószert, nedves törlőkendőt, ecetet vagy akár borotvahabot kennek a szemüvegre. Fontos tudni, hogy ezek a szerek komolyan károsíthatják a modern, speciális antireflex réteggel ellátott felületet, ugyanis a vegyszerekben található ammónia vagy foszfát oldószerként is hathat. Ezek használatát emiatt mi nem javasoljuk. Rövid távon lehet, hogy megoldást jelenthetnek, de hosszú távon több kárt okoznak.

Szemüveg párátlanítása

A fenti házi praktikák helyett érdemes víztaszító bevonatot választani, ami taszítja a vizet és a nedvességet is a lencsékről. Ez a bevonat csökkenti a lencsék párásodását, ráadásul a bevonat antisztatikus is, ami segíti a porrészecskék távoltartását.

Párataszító szemüveglencse

Hadd ajánljuk figyelmébe párataszító felületi réteggel rendelkező szemüveglencsénket, melynek használata mellett a szemüvegén lecsapódott páracseppek pillanatok alatt vízfilmmé alakulnak és nem gátolják a látást. Nem kell hozzá más, csak az aktiváló kendő, mellyel alkalmanként áttörölgetve ezt a speciális párataszító lencsét, aktiválni tudja a párataszító hatást.

A párataszító szemüveglencse az alábbi előnyöket biztosítja:

  • Páramentesítő hatás a tisztább látásért
  • Élesebb látás a tükröződés-csökkentés miatt
  • Portaszítás
  • Felületvédelem és hosszú élettartam
  • Könnyű tisztíthatóság

A lencse felületét egy speciális folyadékkal átitatott törlőkendővel kell megtisztítani, ezzel lehet megújítani a védelmet nyújtó bevonatot.

Mi az Ofotértben gondoskodunk a látásától, és arról, hogy ne maradjon le a fontos pillanatokról amiatt, mert bepárásodott a szemüvege.

Város vagy irányítószám megadása

Címkék:

További bejegyzések

Loading...

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került