Autóban fényre sötétedő lencsével a maximális vezetésélményért

Autóban fényre sötétedő lencsével a maximális vezetésélményért

A fényre sötétedő lencsék, más néven fényérzékeny lencsék tökéletes megoldást jelentenek a szemüvegviselők számára. Kettő az egyben funkciójuknak köszönhetően minden esetben biztosítják a látási komfortot, benti és kinti fényviszonyok között is. Napjainkban már elérhető egy speciális, kifejezetten vezetéshez fejlesztett változata is, a DriveWear, aminek korszerűsége hozzájárul a volán mögött töltött percek kényelméhez és biztonságához. Ha Ön is gyakran ül autóba, mindenképp érdemes elgondolkodnia a fényre sötétedő szemüveglencsék egyik speciális változatán. Lássuk mit érdemes tudni róla!

Általánosságban a fényre sötétedő lencsék hatékonyságáról


A szemüvegkészítés alkalmával a fényre sötétedő lencse ritkán jut eszünkbe, pedig egy igen hasznos funkcióról van szó. A használatával ugyanis nem csak beltérben, hanem kint, a tűző napon is biztosítja a tökéletes látást. A fényre sötétedő lencse működésének lényege, hogy az UV-fény hatására a szemüveglencse felületének molekulái megváltoznak, ezáltal besötétednek. Benti fényviszonyok között ugyanez a folyamat megy végbe, csak fordítva, a lényeg, hogy nincs szükség szemüvegcserére ahhoz, hogy az ember minden körülmény között kényelmesen és jól érezze magát. Fontos tudni, hogy emellett a fényre sötétedő lencsék az ibolyakék fényt is szűrik, amivel még inkább tehermentesítik a szemeket.


DriveWear, avagy az autóban fényre sötétedő lencse korszerűsége


A hagyományos fényre sötétedő lencsék egyetlen hiányossága, hogy az autók szélvédője kiszűrte az UV-fényt, ezért nem tudtak besötétedni. Szerencsére a gyártók ezt a problémát megoldották, hiszen a vezetésnél nagyon fontosak a megfelelő látási viszonyok. Ennek köszönhetően ma már nemcsak egy klasszikus fényre sötétedő lencsét választhat, hanem ennek egy speciális változatát is, ami a DriveWear nevet viseli.


A DriveWear lencse működése és előnye


Az autóban fényre sötétedő lencse működése tehát megegyezik a korábban leírtakkal, az innováció mögötte, hogy sokkal érzékenyebb, így már a szélvédő UV-szűrője sem jelent problémát. Emellett a látás minőségét több módon is képes javítani:

●      a lencse színváltozása növeli a látás kontrasztját borús időjárás esetén.

●      az intenzív fényeket úgy tudja kiszűrni, hogy az a legoptimálisabb legyen a szemeknek mind a gépjárműben, mind a kinti körülmények között. Ez azért különösen fontos, mert a szemünk káprázik az erős fények miatt, amikor kiszállunk az autóból.

●      felerősíti a kontrasztokat, hogy a kép szürkületben is tiszta és éles legyen.

A speciális lencsék további előnye, hogy nem a szemünknek kell alkalmazkodni a fényviszonyokhoz, hanem a lencsék teszik meg helyette. Egész nap folyamatosan viselhetőek, vezetés közben, és más környezetben egyaránt. Ennek köszönhetően nincs szükség a folyamatos szemüvegcserére. Előnye, hogy bármilyen dioptriával és kialakítással is el lehet ezeket készíteni.


Legyen szó bifokális, multifokális stb. típusú lencsékről a DriveWear technológia ugyanúgy megrendelhető.


A legjobb döntés mindig személyre szabott


A szemüvegkészítés és –vásárlás alkalmával számos lehetőség van a szemüvegünk személyre szabására. Azt biztosan tudjuk, hogy a legjobb döntés mindig az lesz, ami teljes mértékben megfelel a mindennapi használat során felmerülő igényeknek. Ezért is érdemes elgondolkodni a DriveWear-lencséken, hiszen ma már nagyon ritka, hogy a mindennapos teendőinket autó nélkül intézzük.

Ha cikkünkkel sikerült felkeltenünk az érdeklődését, bátran látogasson el hozzánk – az Önhöz legközelebb található Ofotért-üzletbe –, hogy szakembereink segítségével a további felmerülő kérdéseire is választ adhassunk!

Címkék:

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került