Fényre sötétedő lencsék

Fényre sötétedő lencsék

Az elmúlt évtizedekben megjelentek a fényre sötétedő, más néven fotokróm lencsék. Az ezen lencsékkel készült fényre sötétedő dioptriás szemüvegek és napszemüvegek méltán váltak népszerűvé egyedülálló funkcionalitásuknak köszönhetően. Hogyan működnek ezek a szemüvegek és mik az előnyeik? Blogposztunkból minden kérdésére választ kaphat!

A fényre sötétedő lencsék működése

A fényre sötétedő lencsék egy speciális, fényérzékeny molekulákat tartalmazó réteggel készülnek. Ezek a molekulák általában UV-fény hatására aktiválódnak, és elsötétítik a lencsét. Mindez nagyjából fél-egy perc alatt történik meg, a teljes hatás eléréséhez pedig néhány percre van szükség. A technológiát dioptriás, fényre sötétedő szemüvegekben, illetve fényre sötétedő napszemüvegekben használják. Mit kell tudni erről a két szemüvegtípusról?

A fényre sötétedő dioptriás szemüvegek előnyei

A dioptriás fotokróm lencsék ötvözik a dioptriás napszemüvegek és egy hagyományos szemüvegek előnyeit. Kényelmes kettő az egyben megoldást jelentenek, mivel a fényviszonyok változása esetén nem kell szemüvegcserével bajlódni, és attól sem kell félnie, hogy véletlenül elhagyja az egyiket. Emellett szeme lényegében folyamatosan védve lesz a káros UV-sugaraktól, nem fordulhat elő, hogy süt a nap, Ön pedig véletlenül elfelejti felvenni a napszemüvegét. További előnyük, hogy többféle színben és kivitelben elérhetők, legyen szüksége bifokális, progresszív vagy éppen karcálló lencsékre.

Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből! Szüksége van segítségünkre? Online vásárlás útmutatónkban minden szükséges információt megtalál.


A fényre sötétedő napszemüvegek előnyei

A fényre sötétedő napszemüveg kifejezés elsőre furcsán hathat. Nem pont az a lényege a napszemüvegnek, hogy mindig sötét? Nos, általában igen, de van néhány helyzet, ahol a fotokróm lencsék jobb szolgálatot tesznek. A profi kerékpárosok vagy futók például órákat töltenek a szabadban, óriási fizikális megterhelés mellett, úgy, hogy sokszor minden másodperc számít. 120-as pulzusnál nem biztos, hogy praktikus dolog a napszemüveggel bajlódni, ha a verseny közben változnak a fényviszonyok, viszont nagyon komoly komfortot ad, ha mind napsütésben, mind felhős időben jól látunk. A szabadtéren sportolóknak tehát remek szolgálatot tehet egy fotokróm napszemüveg.

Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből!


Online vásárlás folyamata Online vásárlás folyamata
Város vagy irányítószám megadása

Címkék:

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került