Fényre sötétedő lencsék

Fényre sötétedő lencsék

Az elmúlt évtizedekben megjelentek a fényre sötétedő, más néven fotokróm lencsék. Az ezen lencsékkel készült fényre sötétedő dioptriás szemüvegek és napszemüvegek méltán váltak népszerűvé egyedülálló funkcionalitásuknak köszönhetően. Hogyan működnek ezek a szemüvegek és mik az előnyeik? Blogposztunkból minden kérdésére választ kaphat!

A fényre sötétedő lencsék működése

A fényre sötétedő lencsék egy speciális, fényérzékeny molekulákat tartalmazó réteggel készülnek. Ezek a molekulák általában UV-fény hatására aktiválódnak, és elsötétítik a lencsét. Mindez nagyjából fél-egy perc alatt történik meg, a teljes hatás eléréséhez pedig néhány percre van szükség. A technológiát dioptriás, fényre sötétedő szemüvegekben, illetve fényre sötétedő napszemüvegekben használják. Mit kell tudni erről a két szemüvegtípusról?

A fényre sötétedő dioptriás szemüvegek előnyei

A dioptriás fotokróm lencsék ötvözik a dioptriás napszemüvegek és egy hagyományos szemüvegek előnyeit. Kényelmes kettő az egyben megoldást jelentenek, mivel a fényviszonyok változása esetén nem kell szemüvegcserével bajlódni, és attól sem kell félnie, hogy véletlenül elhagyja az egyiket. Emellett szeme lényegében folyamatosan védve lesz a káros UV-sugaraktól, nem fordulhat elő, hogy süt a nap, Ön pedig véletlenül elfelejti felvenni a napszemüvegét. További előnyük, hogy többféle színben és kivitelben elérhetők, legyen szüksége bifokális, progresszív vagy éppen karcálló lencsékre.


Foglaljon időpontot bármely Ofotért üzletünkben, és rendelje meg új, dioptriás fényre sötétedő szemüvegét!

A fényre sötétedő napszemüvegek előnyei

A fényre sötétedő napszemüveg kifejezés elsőre furcsán hathat. Nem pont az a lényege a napszemüvegnek, hogy mindig sötét? Nos, általában igen, de van néhány helyzet, ahol a fotokróm lencsék jobb szolgálatot tesznek. A profi kerékpárosok vagy futók például órákat töltenek a szabadban, óriási fizikális megterhelés mellett, úgy, hogy sokszor minden másodperc számít. 120-as pulzusnál nem biztos, hogy praktikus dolog a napszemüveggel bajlódni, ha a verseny közben változnak a fényviszonyok, viszont nagyon komoly komfortot ad, ha mind napsütésben, mind felhős időben jól látunk. A szabadtéren sportolóknak tehát remek szolgálatot tehet egy fotokróm napszemüveg.

Próbálja ki lencse konfigurátorunkat és válasszon három szakértői ajánlatunk közül otthona kényelméből!


Város vagy irányítószám megadása

Címkék:

További bejegyzések

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került