A fényre sötétedő lencse maximális látáskomfortot biztosít

A fényre sötétedő lencse maximális látáskomfortot biztosít

A rendszeres szemüveghasználat során vannak bizonyos helyzetek, amikor kihívásokkal nézünk szembe. Amikor az erős napsugarak elvakítják a szemet, sokan a látásélmény csökkenését tapasztalják. Szerencsére a fényre sötétedő szemüveglencsék segítségével bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között biztosíthatja önmaga számára a maximális látáskomfortot!

Fényre sötétedő szemüveglencse: kíméletes a szemnek, komfortos a látásnak

A fényre sötétedő szemüveglencse (=transitions lencse) nem új találmány, mégis sokan a szemüvegkészítés során nem gondolnak rá. Egy olyan lehetőségről van szó, ami egyszerre képes biztosítani a klasszikus dioptriás szemüveg és napszemüveg funkcióit egy szemüvegben. Hatékonysága azonban még ezen is túlmutat, mert amellett, hogy kettő az egyben kiszolgálja az igényeket, még az ibolyakék fénnyel és az UV-sugárzással szemben is védi szemünket.


Működése egyszerű, beltéren kivilágosodik, kültéren a napfény hatására besötétül. Hogyan lehetséges ez? Az UV-fényre sötétedő festék molekulaszerkezete teljesen átalakul, aminek köszönhetően a változás szinte azonnali reakcióként megy végbe. A folyamat pár másodperc alatt képes módosulni, így a fényre sötétedő szemüveg viselője szinte nem is érzékeli, hogy a lencsék átszíneződnek, csupán arra lesz figyelmes, hogy sokkal tisztább a kép, élesebbek a kontúrok.

Amit még érdemes tudnia a fényre sötétedő lencsékről:

●      Már több színben is elérhetők: barna, szürke és zöld színben vásárolhatók meg.

●      Bármilyen szemüveglencse-típussal kompatibilisek, legyen szó egyfókuszú, multifokális, normál vagy vékonyított lencséről.

●      Beltéren klasszikus szemüveg (a lencsék teljesen átlátszók), napfényben viszont olyan, mint egy hagyományos napszemüveg.

●      Képesek a látási funkciókat még tovább tökéletesíteni, a környezethez való folyamatos alkalmazkodásukkal komfortosabbá teszik a mindennapokat.

●      Minden időjárási körülményhez alkalmazkodnak, védelmet biztosítanak.

Fényre sötétedő szemüveg vagy dioptriás napszemüveg?


Szemüvegesként sok olyan dolgot mérlegelni kell, ami más esetben teljesen egyértelmű. Épp ilyen kérdéskör az is, hogy a szemvédelem érdekében egy fényre sötétedő szemüveg, egy dioptriás napszemüveg vagy netalántán az ideiglenes kontaktlencse és a klasszikus napszemüveg kombinációja jelenti majd a hosszú távú megoldást? Mindhárom jó választás lehet, hiszen egyedi igényeink határozzák meg, hogy számunkra mi a megfelelő választás. Érdemes több szempontot is figyelembe vennünk, de a döntés előtt gondoljuk végig a következő kérdéseket:


  1. inkább a praktikus “minden egyben megoldások” vagy inkább a változatosságot kedveli?
  2. ragaszkodik-e a hagyományos napszemüvegekhez?
  3. komfortérzetén segít-e az a tény, hogy több lehetőség is a rendelkezésére áll?
  4. mi az ideális összeg arra, hogy biztosítsa a saját “vizuális kényelmét”?


Ilyen, és ehhez hasonló kérdések megválaszolásával már sokkal könnyebb lesz a döntés. Ha mégis elbizonytalanodna, ne felejtse el, hogy az Ofotért szakemberei segíthetnek a megfelelő választásban.

Bátran konzultáljon velünk az Ofotért-üzletekben!

A vezetés speciális alternatívát igényel

Fontos tudni, hogy napjainkban már létezik egy még korszerűbb fényre sötétedő szemüveglencse-típus, ami a DriveWear nevet viseli. Ezt azért fejlesztették ki, hogy a vezetés élményét is még komfortosabbá tegyék a szemüveget viselők számára. Mivel az autó szélvédője kiszűri az UV-fényt, ami miatt a klasszikus fényre sötétedő szemüvegek lencséi alap állapotukban maradnak, nem módosulnak. A DriveWear speciális innováció miatt viszont besötétedik a lencse a szélvédő mögött is, így egyszerre képes növelni a komfortérzetet, miközben a volán mögött is sokkal biztonságosabban érezheti magát!

Város vagy irányítószám megadása

Címkék:

További bejegyzések

Hála Önöknek, rászorulók látásáról is gondoskodhattunk

Hála Önöknek, rászorulók látásáról is gondoskodhattunk

2022 őszén a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségével közös adománygyűjtési akciót indítottunk, melynek célja az volt, hogy rászorulóknak segíthessünk visszaadni az éles látás örömét és kényelmét. A jótékonysági gyűjtés és a szemüvegek átadása sikerrel lezárult, köszönhetően vásárlóink nagylelkű támogatásának.

[ErrorDialogTitle]

asdfasdfasd

Siker

A termék sikeresen a kosárba került